Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ekran laptopa sam się przyciemnia i rozjaśnia [Win 8.1]

szaumx

Pytanie

Opublikowano

Witam ! otóż posiadam laptopa ASUS X550LC z Windows 8.1 i mam taki problem, że ekran sam się przyciemnia i rozjaśnia. Zauważyłem, że wygląda to tak jakby przystosowywał się do "otoczenia" na pulpicie (jak jest coś ciemnego to się przyciemnia, jak jest coś jasnego do rozjaśnia) i tak w koło. Jest to strasznie denerwujące. Fn+A nie działa tak samo jak ustawienie w opcji zasilania High Performance. Proszę o pomoc, może coś źle robię.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaję mi się, że to o czym mówisz może być powodem słabej baterii. Jak laptop ma poniżej 30 procent to mogą się dziać takie rzeczy, poniżej 10 procent zmniejszy się też moc obliczeniowa procesora i karty graficznej. Podłącz do ładowania i jak bateria osiągnie powiedzmy te 45 procent pozostaw niech się ładuje i oceń czy dalej jest ten problem.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Wydaję mi się, że to o czym mówisz może być powodem słabej baterii. Jak laptop ma poniżej 30 procent to mogą się dziać takie rzeczy, poniżej 10 procent zmniejszy się też moc obliczeniowa procesora i karty graficznej. Podłącz do ładowania i jak bateria osiągnie powiedzmy te 45 procent pozostaw niech się ładuje i oceń czy dalej jest ten problem.

ale sęk w tym, że ja na kablu gram

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...